Mislim. Ustvarjam.

Barvanje notranjih prostorov

5 korakov za doseganje najboljših rezultatov pri barvanju notranjih prostorov z barvami Primalex.


1. korak: čiščenje in zaščita prostora

S pravilno pripravo prostora pred barvanje boste prihranili veliko časa pri končnem čiščenju. Če ne želite odstraniti pohištva s prostora, ga premaknite v središče sobe, tako da lahko dostopate do sten in stropa. Nato pokrijte pohištvo s posebno pokrivno folijo. Prav tako bodite pozorni na vse vtičnice, stikala, tla in drugo dodatno opremo, ki je ne želite umazati. Prekrijte vse z zaščitno folijo in natančno oblepite s krep trakom.

2. korak: pregled in priprava površine

Zdaj preglejte trdnost podlage. Najprej preizkusite njeno stanje in kakovost. Podlaga mora biti suha, brez prahu in ohlapnih delcev. Če obstajajo stari sloji barve, ki niso trdni in se lahko luščijo, moramo to staro barvo odstraniti. Kako to najlažje naredimo? Stene premažemo z mokrim čopičem ali gobo in nato odstranimo vse zmehčane plasti stare barve s pleskarsko lopatico. Če barvamo nove omete, se morajo ti sušiti vsaj 4 tedne.

3. korak: popravilo in čiščenje površine

V naslednjem koraku bodite pozorni na razne razpoke ali dvignjena mesta na podlagi. To je lahko prvi znak odpadanja ometa. Te neravne površine je treba najprej popraviti s podobnimi materiali ali kiti za razpoke. Prav tako ne smemo pozabiti odstraniti madeže in umazanijo iz površine, kot so mastni madeži, flomastri, ipd. Večina madežev se lahko zadostno odstrani z milnico in gobico.

4. korak: impregnacija

Po strganju sanirajte neravnine in izenačite vpojnost. Impregnacija Primalex se primarno uporablja za okrepitev različnih substratov in za izenačitev absorbcije. Hkrati povečuje oprijem premazov, tako da bo nova barva bolje in bolj enakomerno prekrila površino. Posledično se zmanjša količina barve, ki jo potrebujete.

5. korak: barvanje

Zdaj lahko začnete barvati. Pred uporabo je treba barvo temeljito premešati in po potrebi razredčiti za prvi premaz. Najprej s čopičem pobarvamo vse robove vzdolž stropa, sten in tal. Nato nadaljujemo z barvanjem stropa z valjčkom, vedno mokro na mokro po celotni površini. Barvamo brez prekinitev, v smeri, kamor pada svetloba. Zakaj začeti pri steni z okni? Ker tako s premikanjem od virov svetlobe bolje vidimo napake na stropu. Ko končate z barvanjem, odprite okna in pustite, da se vsak sloj dobro posuši. Uporabite dva sloja Primalex zidne barve.

Odstranite zaščitne trakove in folijo ter uživajte v rezultatu.